"Divers in the rain" wint Grote Prijs Anima 2010 voor beste internationale kortfilmDe Estlandse, middellange animatiefilm "Divers in the rain" ("Tuukrid Vihmas") van Olga Parn en Priit Parn won de Grote Prijs voor de beste internationale kortfilm op het 9-daagse Anima, het internationaal festival van de animatiefilm in Brussel. Volgens de jury:
voor het uitzonderlijk script vol verrassende en humoristische wendingen en voor de poëtische kwaliteiten van design en animatie die samen een surrealistisch en memorabel verhaal vertellen.
In de categorie studentenfilms was het Bella Szederkenyi (Hongarije) die de jury met "Orsolya" wist te bekoren. Orsolya is een eindwerk van de Moholy-Nagy University of Art and Design van Boedapest. In de Belgische competitie won de kortfilm "Grise mine" van Rémi Vandenitte de Grote Prijs van de Franse Gemeenschap.

Een overzicht van de vele prijzen die uitgereikt werden op het Anima kun je vinden op www.animatv.be.

Wil je een "best of" van voorgaande edities van Anima nog eens bekijken? Dan vind je de "Best of Anima" dvd's terug in de afdeling Beeld en Geluid van de Kortrijkse bib!

(Via: Anima)

Meer info: www.animatv.be,

0 reacties:

Een reactie posten