Karel Cambien : De Croo met twee nullen

Politici hebben het moeilijk om zichzelf te relativeren. Dat vindt Herman De Croo, die best wel met zichzelf kan lachen.
"Als ze me vragen hoe De Croo precies wordt geschreven, antwoord ik altijd: met twee nullen!"

Het is maar één van de circa duizend oneliners die de 'vader van alle Belgische politici' de voorbije twintig jaar uit zijn mouw schudde. Herman De Croo staat 'par excellence' bekend om zijn onnavolgbare oneliners, waarmee hij alles en iedereen kapittelt: zijn politieke mede- en tegenstanders, maar ook zichzelf, het politieke bestel, Open VLD, de wereldpolitiek en de wereldleiders, zijn eigen Brakel, het koningshuis, en wat al niet meer.
De Croo doet dat nu eens op bijzonder humorisitische wijze, dan weer vlijmscherp of met volzinnen die zwanger zijn van beeldspraak of doordenkers. Maar altijd zo raak als het maar zijn kan.

Voor dit boek doorworstelde Karel Cambien duizenden kranten- en tijdschriftenartikels uit de Belgische media over een periode van ruim twintig jaar om er de betere oneliners uit te halen...


(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten