Jeugdboekenweek 2010 : De Grote Mark Tijsmans Theatershow

Tijdens de jeugdboekenweek konden een 600-tal kinderen in de Kortrijkse Schouwburg dinsdagnamiddag Mark Tijsmans aan het werk zien. Hij bracht voor een enthousiast publiek een leuke en muzikale cabaretshow vol boekenweetjes !

De show was opgebouwd rond spannende voorleesmomenten uit twee van Tijsmans jeugboeken: Het geheim van te veel torens en deel één uit de Wiet Waterlanders-trilogie: Wiet Waterlanders en de geheime Caroluscode. Telkens het spannend werd brak Tijsmans het voorleesmoment af om zo het publiek nieuwsgierig te maken naar zijn boeken. Toch liet hij ook weten dat als kinderen zijn boeken minder lusten, dit absoluut geen probleem was.

Mark voerde tussendoor ook zijn typetje Rudi Kolibri op, de Vlaamse schlagerzanger met de slechte smaak. En hij eindigde zowaar met een sessie "popconcertje spelen" waardoor zowat iedereen uit z'n stoel veerde en sommige kinderen zelfs mee dansten op het podium.
Het jonge publiek smaakte ook erg de aanwezigheid van Jo Hens in het driekoppige begeleidende bandje. Jo is vooral bekend van zijn bijrolletje als Niko Schuurmans in de VTM-serie Familie. Toen Tijsmans hem op het einde van de show voorstelde ging de jonge zaal helemaal door het dak.


0 reacties:

Een reactie posten