Jeugdboekenweek 2010 in Kortrijk

De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker. De Jeugdboekenweek 2010 vindt plaats van 13 tot 28 maart. Dit jaar is het thema "kinderrechten", met als slogan "Recht op boeken!".

Het recht op mooie boeken en verhalen mag dan een luxe lijken, maar dat is het niet.Verhalen kunnen troosten als je leven niet helemaal loopt zoals je wil. Of ze brengen begrip bij voor wie het niet zo goed heeft als jij. Verhalen kunnen zelfs een duwtje geven om onrecht niet zonder meer te aanvaarden en om in actie te komen.

De Kortrijkse bib heeft ook verschillende acties om mee uit te pakken. Zo komt jeugdauteur Stefan Boonen voor het Bijzonder Onderwijs. Mark Tijsmans komt uitpakken met zijn grote theatershow en Theater Frustrater leert ons alles over boeken. Een overzicht:
 • Jeugdauteur Stefan Boonen op bezoek - donderdag 18 maart 2010 (voor Bijzonder Onderwijs)

  Stefan Boonen brengt een combinatie van vertellen en voorlezen. Hij mengt vragen over schrijven met spannende en gekke verhalen of leest een stukje voor. Stefan Boonen kun je niet in één vakje duwen. Soms rollen er spannende verhalen uit zijn pen, dan weer vertelt hij over zaken als verliefdheid of armoede. Hoe dat allemaal komt, weet niemand. Stefan Boonen brengt een magische voorstelling in het arenatheater voor het bijzonder onderwijs.

  Jeugdauteur Stefan Boonen op bezoek - voor het Bijzonder Onderwijs - 9u30, 10u30 en 13u30 - Arenatheater, Schouwburgplein 14, Kortrijk - gratis - info en reservatie: 056 27 75 79 of ann.cottens@kortrijk.be

 • De Grote Mark Tijsmans Theatershow - dinsdag 16 maart 2010 (voor scholen, 5e en 6e leerjaar) - UITVERKOCHT

  De bibliotheek pakt voor de jeugdboekenweek 2010 uit met een heuse BV: Mark Tijsmans, door iedereen vooral gekend als Pasmans uit de serie Flikken. Daarnaast is Tijsmans ook een veelgelezen jongerenauteur die al meerdere malen bekroond is met de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Je kunt Markt Tijsmans met de klas op dinsdagmiddag 16 maart 2010 om 14u ontmoeten in de Schouwburg van Kortrijk.

  Rudi Kolibri, de licht vervelende en over de top Vlaamse Schlagerzanger uit de boeken van Wiet Waterlanders, was geboekt voor een optreden. Helaas is hij zijn stem kwijt. Gelukkig neemt acteur en schrijver Mark Tijsmans maar al te graag zijn plaats in. Mark brengt een muzikale cabaretshow vol boekenweetjes.

  De Grote Mark Tysmans Theatershow - voor 5e en 6e leerjaar - 14u - Schouwburg, Schouwburgplein 14, Kortrijk - gratis - info en reservatie: 056 27 75 79 of ann.cottens@kortrijk.be

 • Theater Frustater brengt de familievoorstelling "Boek" - zaterdag 20 maart 2010

  "Boek" is het verhaal van Oom die de liefde voor boeken doorgeeft aan zijn neef. Neef gaat logeren bij oom. Oom houdt van frisse boeken en neef houdt van oom. Samen verslinden ze bangelijke avonturen. Oom bewaart zijn boeken in een koelkast. Zo blijven zijn verhalen lekker fris. Via de boeken van oom beleeft het publiek, samen met neef, heel wat fantastische avonturen.

  "Boek" is de nieuwste familievoorstelling van Theater Frustater voor iedereen vanaf de 3e kleuterklas tot…99 jaar.

  Familievoorstelling "Boek" - vanaf 3e kleuterklas - 14u - Arenatheater, Schouwburgplein 14, Kortrijk - €2 - info en reservatie 056 27 75 00 of bibliotheek@kortrijk.be
Meer info: www.kortrijk.be/jeugdboekenweek2010

0 reacties:

Een reactie posten