Nieuw in de Kortrijkse Reeks : Arty-Farty van Emily Gordts

In de hedendaagse kunstwereld draait alles om de drie r's: respect, reputation, resources. Een droomwereld, als je het JP vraagt. Hij is nog geen dertig, maar staat nu al op het punt tot partner gekroond te worden van een prestigieuze Amsterdamse kunstadviseur.
Minder gecharmeerd van diezelfde kunstwereld is de 65-jarige Charlotte, een Nederlandse verzamelaarsvrouw die nog steeds haar weg zoekt in de schone schijn van Knokke, waar ze vijftien jaar geleden noodgedwongen heen verhuisde. Gaandeweg blijkt dat JP en Charlotte meer gemeen hebben dan ze zelf ooit hadden gedacht.


Emily Gordts (Kortrijk, 1981) woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde Frans en Italiaans in Oxford en voltooide een master journalistiek in Amsterdam. Ze schreef artikelen voor Trouw en was redacteur bij Elsevier en Quote. Op haar weblog (boekopdeplank.nl) heeft zij het afgelopen jaar verslag gedaan van de totstandkoming van haar debuutroman.

(bron tekst: zie omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten