Rik Van Walleghem: De kijk van De Cauwer, een blik achter de schermen van het topwielrennen

José De Cauwer heeft álles gedaan in het wielrennen: hij was profrenner van 1973 tot 1980, ploegleider van ADR-Agrigel (in die periode won hij met zijn kopman Greg LeMond de Tour in 1989), wielerbondscoach (onder zijn hoede werd Tom Boonen wereldkampioen in Madrid), verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij Silence-Lotto en nu al enkele jaren de vast co-commentator op de VRT rijwielerwedstrijden.

De Cauwer weet dan ook alles over topwielrennen. Hij vertelt in dit boek talloze verhalen waardoor je een totaal nieuwe kijk krijgt op wat er zich achter de schermen van het wielrennen afspeelt.

Samen met auteur Rik Van Walleghem geeft José De Cauwer ons antwoorden op tal van vragen als 'Hoe zit een renner in elkaar?', 'Wat is het belangrijkste: het hoofd, de benen of het hart?', 'Wat zijn de valkuilen op weg naar het succes?', 'Hoe kan je renners beter maken?', 'Hoe smeed je een ploeg?', 'Wat is het belang van de familie de supporters, de media?', ...

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten