Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Vliegen tot de hemel, het verhaal van de Minotaurus

Alles verandert, zo had Daedalus ooit aan Icarus verteld. Alles. Lente wordt zomer en zomer wordt herfst, en na het vallen van de bladeren, komt de winter. Zo ging het ook met Icarus. Ooit was hij een jongen. Heel even werd hij een vogel. Nu draagt de zee, waarin hij verdronk, zijn naam.
uit: Vliegen tot de hemel, het verhaal va de Minotaurus (Michael de Cock)

In het rijk van koning Minos woont de Minotaurus, een monster dat half mens en half stier is. Daedalus ontwerpt een labyrint waaruit het gedrocht niet kan ontsnappen. Wanneer zijn opdracht voltooid is, mogen hij en zijn zoon Icarus niet naar huis terugkeren... Intussen zoekt Theseus naar een manier om de Minotaurus te doden en vertrekt op een gevaarlijke tocht...

Twee oeroude vader-zoonverhalen laten je kennismaken met een van de gevaarlijkste figuren uit de Griekse mythologie: de Minotaurus. Prachtig verteld door Michael de Cock en schitterend geïllustreerd door Gerda Dendooven. Samen herwerkten ze ook al de Griekse Odyssee in De lange weg naar huis.

Op de bijhorende luistercd wordt het hele verhaal nog eens verteld door o.a. Warre Borgmans, Tuur De Weert, Gerda Dendooven en Michael de Cock zelf. Het hoorspel wordt opgeluisterd door een unieke soundtrack van Frank Vaganée, uitgevoerd door het Brussels Jazz Orchestra.

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten