Stem voor de Prijs van de (Jonge) Lezer 2010!

Wie de 16e editie van de Gouden Uil (Jeugd)literatuurprijs wint, komen we op zondag 25 april te weten. Een professionele jury onder leiding van Guy Mortier zal dan uit de onderstaande shortlist de twee winnaars bekendmaken.

Maar ook dit jaar wordt er opnieuw een Prijs van de (Jonge) Lezer uitgereikt en hiervoor wordt er beroep gedaan op ... de lezers zelf. Nog tot 11 april kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete boek en schrijver uit de shortlist. Surf hiervoor naar de website www.degoudenuil.be of vul de formulieren in die je terugvindt in je bibliotheek en de Standaard Boekhandel.

De genomineerden voor de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs 2010 zijn Ditte Merle (Wild verliefd), Peter Van Olmen (De kleine Odessa), Wouter van Reek (Keepvogel, het diepste gat), Marita de Sterck (De hondeneters) en Marije & Ronald Tolman (De boomhut).



Voor de Gouden Uil Literatuurprijs 2010 staan volgende auteurs op de shortlist: Arnon Grunberg (Kamermeisjes & soldaten), Mensje van Keulen (Een goed verhaal), Tom Lanoye (Sprakeloos), Cees Nooteboom ('s Nachts komen de vossen) en Thomas Rosenboom (Zoete mond).





Wij zijn alvast in de ban van de Gouden Uil. Jullie ook?

0 reacties:

Een reactie posten