250e geboortedag Hans Christian Andersen

De speciale logo's van Google n.a.v. de 250e geboortedag van H.C. Andersen De Chinese nachtegaal, Duimelijntje, Het lelijke eendje, De prinses op de erwt, De rode schoentjes, De nieuwe kleren van de Keizer, ... Deze sprookjes werden ons als kind toch allemaal wel eens voorgelezen, niet? En wie zag nog nooit Disney's versie van De Kleine Zeemeermin of leefde tijdens de kerstperiode mee met de filmklassieker Het meisje met de Zwavelstokjes?

Net zoals de sprookjes van de gebroeders Grimm zijn de verhalen van Hans Christian Andersen (1805-1875) wereldberoemd geworden. In het Nederlandse park 'Efteling" kan je zelfs een aantal van die sprookjes gaan bewonderen in het Sprookjesbos. Andersen was ook een groot muziekliefhebber. Niet alleen was zijn werk een bron van inspiratie voor tal van componisten, zelf schreef hij ook een aantal libretto's voor opera's.

Vandaag wordt dus de 250e geboortedag van deze Deense sprookjesverteller gevierd. Zo kan je vandaag op zoekmachine Google het sprookje van Duimelijntje "lezen" via een vijftal speciale logo's.

Natuurlijk zijn er heel wat Andersen-sprookjes terug te vinden in de Kortrijkse bib, zowel in boekvorm als op luistercd's. Deze zijn allemaal makkelijk terug te vinden via onze online bibcatalogus.

0 reacties:

Een reactie posten