Film "Les Barons" met nabespreking door Jamal Qnioun



Op donderdag 27 mei 2010 kun je de Belgische film "Les Barons" van debuterend regisseur Nabil Ben Yadir bekijken in de Kortrijkse Budascoop. Deze frisse, maatschappelijke komedie toont jongeren uit Molenbeek en weet schitterend de oude clichés te tonen en te omzeilen. Hoe slagen drie werklozen erin om met een nieuwe BMW te rijden? Waarom mag je niets beginnen met de zus van een vriend? Wat is het verschil tussen lui zijn en genieten? In deze zwierige komedie over drie allochtone jongeren ("Les Barons"), worden taboes met de glimlach doorbroken en krijg je een boeiend beeld van een buurt die enkel in het nieuws komt als er rellen uitbreken.

Na de film volgt een nabespreking door Jamal Qnioun waarbij hij nagaat wat de gelijkenissen en de verschillen zijn tussen Kortrijk en het Molenbeek van "Les Barons". Deze filmavond wordt georganiseerd door de Kortrijkse bibliotheek en Vormingplus Kortrijk.

Hieronder kun je de trailer van de film bekijken:


Les Barons - 27.05.10 - 19u45 - Budascoop, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk - tickets: €7 - reservaties: Vormingsplus, 056 26 06 00


Meer info: officiële site "Les Barons"