Nieuw programma Het Penhuis 2010 - 2011

Op zondag 18 april 2010 sloot Het Penhuis het seizoen 2009 – 2010 af met Kees ’t Hart . Deze briljante prozaschrijver, tweemaal genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs, kon rekenen op een ruim, belangstellend publiek. Bekijk hier de foto’s van zondag 18 april 2010. De organisatoren van Het Penhuis zitten niet stil en hebben voor volgend seizoen een mooi programma in elkaar gestoken.

Dit is alvast de affiche voor Het Penhuis 2010-2011. Een gevarieerd programma met klinkende namen:

Peter Terrin - zondag 10 oktober 2010
Terrin schrijft romans, verhalen en beschouwingen. Voor zijn verhalenbundel ‘De bijeneters’ kreeg hij de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen.

Menno Wigman - zondag 14 november 2010
Wigman heeft inmiddels vier dichtbundels, enkele bloemlezingen en ettelijke vertalingen op zijn naam staan. Wigman kan zijn gedichten op een heldere, genadeloze manier tot leven brengen op een podium.

Ann Meskens - zondag 6 februari 2011
Meskens is filosofe en schrijfster. Zij studeerde wijsbegeerte en toegepaste ethiek aan de K.U. Leuven en de universiteit van Nice. Meskens is een van de oprichters van het Belgische Festival van de Filosofie.

Peter Holvoet-Hanssen - zondag 13 maart 2011
Deze dichter weet oude tegenpolen te overstijgen. Holvoet-Hanssen creëerde een eigen niche in de biotoop van de poëzie met het magische drieluik: ‘Dwangbuis van Houdini’, ‘Strombolicchio’ en ‘Santander’. (Uit Humo: ‘de Vlaamse Electro-Shok blues’ van de poëzie’)

Christiaan Weijts - zondag 17 april 2011
Weijts is één van de veelbelovende jonge prozaschrijvers uit ons taalgebied. Weijts is columnist bij nrc.next en De Groene Amsterdammer.

Meer info: Het Penhuis

0 reacties:

Een reactie posten