NKV-prijs 2010 postuum voor René Veenmeen

De NKV-prijs werd voor het eerst door het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) postuum toegekend aan de Nederlandse auteur René Veenman voor zijn in 2009 verschenen boek "De klassieke traditie in de Lage Landen" (Uitg. Vantilt). De prijs, die bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldbedrag, werd afgelopen zaterdag door zijn partner, Kokkie Vermaas in ontvangst genomen.

In zijn boek schetst classicus René Veenman een veelomvattend beeld van de receptiegeschiedenis van de klassieken in Nederland en België dat zich laat lezen als een dwarsdoorsnede van de Nederlandse cultuur van de middeleeuwen tot nu. Met zijn overzichtswerk bracht de auteur de klassieke invloed op het werk van onder meer schilders, schrijvers, theatermakers en filosofen samen in één overzichtswerk.

De NKV-prijs wordt uitgereikt aan het boek dat het beste een brug slaat tussen de klassieke oudheid en het heden. De overige genomineerden voor dit jaar waren John Nagelkerken (Natuurverschijnselen. Een onderzoek) en Piet Schrijvers (De natuur van de dingen).

Meer info: www.nkvprijs.nl

0 reacties:

Een reactie posten