The Pit's : een eeuwigheid

De Kortrijkse muziekclub The Pit's is al ruim twintig jaar een unieke en gevestigde waarde in de alternatieve muziekscène.
De voorbije decennia organiseerde vzw Bang Zoom Noise Produktions - een team van uitsluitend vrijwilligers - honderden optredens van binnen- en buitenlandse groepen uit het rock-'n-rollwereldje: punk, rock, noise, hardcore, ...

Naar aanleiding van hun 20-jarig bestaan bracht de vzw BZN een jubileumboek uit dat verkocht werd ten voordele van ak[trac]tie, een programma voor langdurig werkloze jongeren. Ze zetten zich samen in met de jonge gasten om hen een plaats te helpen vinden op de huidige arbeidsmarkt door o.a. vrijwilligerswerk te doen voor allerlei verenigingen. Zo namen zij o.a. het professionele inbindwerk van deze jubileumuitgave voor hun rekening.

Een sfeerfilmpje uit The Pit's (pas het geluidsvolume aan naar wens!):



Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten