Week van de Amateurkunsten met Dominique Dewulf



Tijdens de Week van de Amateurkunsten 2010, van vrijdag 23 april t.e.m. zaterdag 8 mei, kun je in de Kortrijkse bib de tentoonstelling "Striptekeningen van Dominique Dewulf" bekijken.

Dominique Dewulf is een jongen met een verstandelijke beperking maar samen met deze beperking heeft hij vooral vele mogelijkheden. Dominique is bovenal een echte kunstenaar. Hij maakt beelden, schilderijen, schetsen, levensgrote poppen in papier maché, ... Maar het liefst van alles maakt hij strips. Zijn inspiratie haalt Dominique uit de actualiteit, televisie, film, ... Zo maakte hij een hele reeks "flikkenstrips". Dit past in zijn fascinatie voor alles wat met politie te maken heeft. Dominique zoekt beelden op het internet of neemt foto's van een film. Deze beelden zet hij om in stripvorm. Op deze tentoonstelling kun je zijn striptekeningen bekijken.

Wil je ook eens van dichtbij meemaken hoe hij zijn strips ontwerpt? Kom dan langs in de bib op woensdag 28 april of vrijdag 30 april tussen 11 en 15u. Dominique zal je graag demonstreren hoe hij zijn strips maakt.

Tentoonstelling "Striptekeningen van Dominique Dewulf" - Week van de Amateurkunsten - 23.04.10 t.e.m. 08.05.10 - tijdens de openingsuren - gratis - Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - Meer info: 056 27 75 00 of bibliotheek@kortrijk.be

1 opmerking:

  1. dank u om reklaame de maken van mijn tentoonsteling
    bekijk ook eens mijn websites

    zie
    http://hetverstripperke.come2me.nl
    http://verenigingen.nieuwsblad.be/vereniging/het-verstripperke

    groetjes
    dominique

    BeantwoordenVerwijderen