Themalijst: bedevaarten en religie

Met de lente in het land komen ook de traditionele bedevaarten weer opgang. Al tientallen jaren lang organiseren Ziekenfondsen, Jeugdbewegingen en andere christelijk geïnspireerde organisaties bedevaarten naar binnenlandse en buitenlandse plaatsen waar de heilige Maria verschenen is.

Het is heel merkwaardig dat af en toe (misschien om de 7 jaar, een heilig getal?) er een hype rond religieuze klassieke muziek ontstaat. Het meest recente voorbeeld is dat van het Ierse vocale trio The Priests. Op hun CD’s brengen zij relatief populaire composities die al honderden keren zijn opgenomen.

De nieuwe keuzelijst bedevaarten en religie geeft je een overzicht van het grote aanbod bibliotheekmaterialen over dit thema.

De themalijst kun je hier downloaden (pdf, 2.6mb). Of je bekijkt die gewoon rechtsreeks via "Scribd", onze handige pdf viewer van dienst:

Themalijst bedevaarten en religieuzen

Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/luistertips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen. Dit kun je via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten