MTV Movie Awards 2010

Gisteren werden in Los Angeles voor de 19e keer de MTV Movie Awards uitgereikt. De titel van Beste Film van het jaar ging naar de populaire vampierenfilm The Twilight Saga: New Moon van regisseur Chris Weitz.
Hoofdrolspeler Robert Pattinson mag zich vanaf nu Global Superstar én Best Male Performance Winner noemen. Ook Kristen Stewart viel in de prijzen, zij won glansrijk in de categorie Best Female Performance. Beide Twilightacteurs wonnen samen ook nog de categorie Best Kiss.

Een overzicht van alle andere winnaars en genomineerden kan je terugvinden op de officiële website van mtv.

Naar jaarlijkse gewoonte werd ook de MTV Generation Award uitgereikt, een eerbetoon aan een filmicoon voor een opmerkelijke filmcarrière. Dit keer was deze erkenning voor Sandra Bullock, die hiermee de eerste vrouw ooit is die de Generation Award in ontvangst mag nemen. Volgens MTV-baas Stephen Friedman krijgt de actrice deze prijs voor "haar gevarieerde bijdragen aan de filmindustrie gedurende de afgelopen 20 jaar".
Eerdere winnaars waren o.a. Ben Stiller, Jim Carrey, Tom Cruise en Adam Sandler.

Uiteraard vind je in onze uitgebreide filmcollectie zowel de Twilightfilms terug als een aantal kaskrakers (Crash, Infamous, ...) met Sandra Bullock!

Meer info via www.mtv.com/ontv/movieawards/2010

0 reacties:

Een reactie posten