Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Van Sterrenmeisje tot Kimberley

Niemand zou ooit van Kimberley Vlaeminck Devallé gehoord hebben als ze op 14 juni 2009 niet was binnengestapt bij Rouslan Toumaniantz om drie puntjes te laten tatoeëren boven haar linkerwenkbrauw. Twee uur later stond ze op straat met 56 sterren op haar gezicht. Wat er precies is gebeurd, weet niemand. Toch had iedereen direct een mening klaar.

Kimberley werd uitgelachen en uitgescholden, zonder dat iemand zich afvroeg het met haar ging. Het Sterrenmeisje onderging vooral, tot ze eronderdoor ging. Bijna maakte ze een eind aan haar leven. Niet eens omwille van die sterren. Nooit heeft Kimberley een eerlijke kans gekregen. Sinds haar geboorte is ze het slachtoffer van andermans egoïsme. Die verminkende tatoeage is lang niet het ergste wat ze in haar korte leven meemaakte.

Een jaar na alle commotie vertelt zij zelf de trieste waarheid achter een van de spraakmakendste persverhalen van het decennium. Door openhartig haar dramatische levensverhaal te vertellen, hoopt Kimberley te kunnen ontkomen aan de helaasheid van het Sterrenmeisje.

Met de opbrengst van haar biografie wil Kimberley de sterren op haar gezicht laten verwijderen, opnieuw worden wie ze was.

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten