Orange Prize voor Barbara Kingsolver

De 15e Orange Prize voor fictie, voor de beste Engelstalige roman geschreven door een vrouwelijke auteur, werd gewonnen door Barbara Kingsolver voor haar roman "The Lacuna" (uitg. Harper-Collins).

The Lacuna vertelt het verhaal van Harrison William Shepherd, het kind van een gescheiden Amerikaanse vader en een Mexicaanse moeder. Nadat hij van de Amerikaanse militaire academie wordt gegooid, brengt hij zijn adolescentenjaren door in het Mexico van de jaren '30 in het huishouden van Diego Rivera, zijn vrouw Frida Kahlo en hun gast Leon Trotsky die wegvluchtte uit de Sovjet-Unie. Nadat Trotsky wordt vermoord, keert Harrison terug naar de Verenigde Staten waar hij schrijver wordt van historische pulpromans. Niet lang daarna wordt een onderzoek naar hem ingesteld omdat hij verdacht wordt van mogelijk subversief gedrag.

Volgens de jury "We kozen voor The lacuna omdat het een boek is van een adembenemende schaal en momenten van hoogoplopende emoties." "We zijn gegaan voor passie in plaats van voor een compromis."

De Orange Prize voor nieuwe auteurs ging dit jaar naar Irene Sabatini voor haar boek "The Boy Next Door" en de prijs van de jeugdjury ging naar Anne Michaels voor haar boek "Fugitive Pieces".

(via: deredactie.be)

Meer info: www.orangeprize.co.uk

0 reacties:

Een reactie posten