Eisner Awards 2010

Afgelopen vrijdag vond in San Diego de 22e prijsuitreiking van de Eisner Awards. Deze prijs wordt beschouwd als dé belangrijkste onderscheiding voor Engelstalige strips of comics over de ganse wereld.

Grote winnaar van de Eisner Awards 2010 werd David Mazzucchelli, die met maar liefst drie awards naar huis ging: Best Graphic Album (Asterios Polyp), Best Writer/Artist en Best Lettering.

Zoals we eerder berichtten werd ook de Belgische stripauteur Willy Linthout genomineerd met z'n stripreeks Years of the Elephant (Jaren van de Olifant) in twee categorieën, nl. Best Writer/Artist Non Fiction en Best U.S. Edition of International Material.
Beide nominaties konden echter niet verzilverd worden, hij moest de duimen leggen tegen Joe Sacco (Footnotes in Gaza) en het trio Emmanuel Guibert, Didier Lefèvre & Frédéric Lemerier (The Photographer). Maar genomineerd worden voor de prestigieuze Eisner Awards is al een heuse prestatie op zich!

Een overzicht van alle categorieën en hun winnaars vind je terug op de website van de Comic-Con Internationale stripconventie.

Meer info via www.comic-con.org, www.willeisner.com en www.urbanusfan.be

0 reacties:

Een reactie posten