Howest-studenten tweede in finale Microsoft Imagine Cup

Vier studenten van de opleiding Digital Arts and Entertainment (DAE) van de Howest-hogeschool in Kortrijk behaalden de tweede plaats in de categorie spelontwikkeling op de Microsoft Imagine Cup in Polen met hun puzzelspel "Shift". De studenten namen het op tegen in totaal 700 teams van over gans de wereld. De tweede plaats is meteen goed voor 10.000 dollar. De eerste plaats ging naar het team By Implication uit de Filipijnen met een spel dat sociale media gebruikt om jongeren te stimuleren tot vrijwilligerswerk. Een overzicht van alle finalisten in alle categoriën van de Microsoft Imagine Cup vind je hier.

Rob De Reycke, Jeroen Tavernier, Leslie Van den Broeck en Jerry Verhoeven ontwikkelden vorig jaar met hun bedrijfje NomNom Productions het puzzelspel Shift, geïnspireerd op de milleniumdoelstellingen van de Verenigde Naties. De studenten maakten het spel onder begeleiding van Mike Ptacek, docent van de opleiding DAE.

Shift is een educatief puzzelspel dat ontwikkeld werd rond de problemen waar onze planeet mee te kampen heeft zoals watervervuiling en hongersnood. De spelwereld bestaat uit één centraal eiland met verschillende eilandjes er rond. Het doel van het spel is het tot bloei brengen van een eiland maar dat kan alleen als je de problemen op de eilandjes er rond oplost.

Een trailer van het puzzelspel Shift:


(via: www.digitalartsandentertainment.be)

Meer info: www.shiftgame.net, nomnomproductions.blogspot.com, www.imaginecup.com, www.digitalartsandentertainment.be, www.howest.be

0 reacties:

Een reactie posten