Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Dulle Griet van Jozef Beel

In Dulle Griet 1940-1944 schrijft Jozef Beel (Anzegem, °1925) over de periode tijdens de 2e Wereldoorlog, meer bepaald over de manier waarop hij die oorlogsjaren onderging.

De auteur en het Davidsfonds Anzegem-Kaster kwamen overeen dat de volledige opbrengst - die ruim 400 EUR bedroeg - zou geschonken worden aan vzw Artsen zonder grenzen.
Wars van elke nostalgie kijkt Jozef Beel in de spiegel van het verleden toen Dulle Griet te vuur en te zwaard door steden en dorpen raasde in 1940. Jarenlang fnuikte ze de vrijheid. Uiteindelijk werd ze in 1944 teruggdreven. Toen viel de loden mantel van dwang en dreiging anekdotiek, gekruid met menig pittig detail. Dat maakt het boek levendig en aangrijpend.
Paul Verleyen, Davidsfonds Anzegem-Kaster
Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten