Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Mei '40

10 mei 1940. Het Duitse leger zet de aanval in. Amper zes weken later hebben de Nederlandse, Belgische en Franse legers de wapens neergelegd en is het Engelse leger halsoverkop gevlucht. In de voorbije zeventig jaar hebben generaals en ministers talloze keren naar dit gebeuren verwezen om de noodzaak van een sterke militaire verdediging aan te tonen.

Mei '40, de onbegrijpelijke nederlaag gaat op zoek naar de oorzaak van de snelle nederlaag. De auteur doorprikt de mythe van de Duitse overmacht en legt de ware redenen bloot. Zijn onderzoek gaat na waarom we zo'n verkeerd beeld hebben over die gebeurtenissen en wat de impact ervan is op de huidige samenleving. Het boek leest als een spannende thriller waarin iedereen bang is van de waarheid, zelfs wie niet rechtstreeks bij het drama betrokken was. Joseph Goebbels, Philippe Pétain, Eisenhower, Stalin: allen hadden ze een reden om te zwijgen.

Bruno Comer studeerde rechten en internationale politiek. Met Mei '40 schreef hij een boeiend en opzienbarend essay waarbij hij de vinger legt op een heel pijnlijke wonde.

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?

In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten