Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Opnieuw en opnieuw en opnieuw

In deze hyperrealistische, ultragewelddadige en voortrazende roman, gesitueerd in een immense stad, wordt een moderne mythe gecreëerd die niet moet onderdoen voor de originelen uit de klassieke oudheid.
Hij versus zij. Hij is een held in het politiekorps. Zij is een ex-hoer, opgeklommen tot rebellenleidster. Ooit waren ze minnaars, nu zijn ze elkaars perfecte vijand op het kleinste strijdtoneel ooit, een hotelkamer, ver weg van de stadsoorlog die ze zelf in gang hebben gezet.
Tot zij verdwijnt en hem acherlaat met een allesverterende obsessie. In zijn jarenlange zoektocht naar haar die hem herleidt tot een schim wiens morele normen ernstig vervaagd zijn, wordt hij geconfronteerd met extreem verwaarloosde ex-prostituees, een subcultuur van misfits, die zichzelf de Nieuwe Nuttelozen noemen, en een tienermeisje dat al jaren niet meer kan slapen en daardoor de gave der helderziendheid ontwikkelt. Gevangen in een neerwaartse spiraal van paranoia en geweld neemt de politiechef beslissingen die hem zijn werk, status en mentale gezondheid kosten, maar die leiden naar een ultieme confrontatie. Een finale veldslag tussen twee halfgoden in de buitenwijken van de moeder der metropolissen.


(bron: tekst omslag, filmfragment via www.joostvandecasteele.be)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten