Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Vraaggesprekken met Luc Pauwels

In de reeks Vlaamse Portretten bundelde de Kortrijkse auteur Pieter Jan Verstraete deze keer alle gesprekken die hij voerde met Luc Pauwels.

Luc Pauwels was de stichter en decennialang de belangrijkste opinieschrijver van het tijdschrift Teksen, kommentaren en Studies, thans Tekos, dat als de voornaamste denktank van het intellectuele rechtse en conservatieve Vlaanderen beschouwd mag worden. Als tiener en jonge twintiger had Luc Pauwels een eigen inbreng in de Vlaams-Nationale en Heel-Nederlandse jeugdbeweging. Meer dan eens getuigt hij van zichzelf dat hij een "Heel-Nederlandse nationalist" is. Daarnaast is Pauwels ook een eminent kenner in het gedachtegoed van Joris van Severen.

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten