Nieuw in de Kortrijkse Reeks: OnGELOOFlijk! Van hemel, hel en halleluja

De pas geopende tentoonstelling 'OnGELOOFlijk! Van hemel, hel en halleluja' brengt het relaas van anderhalve eeuw religieuze volkscultuur in Kortrijk. Het volksgeloof met al zijn gebruiken en tradities is kleurrijk, veelzijdig en vaak ontroerend. Daarentegen is het echter ook grillig, verrassend, onvoorspelbaar en heeft het zijn duistere kantjes.
Daarnaast werd een uitgebreid totaalprogramma samengesteld van voorstellingen, lezingen , jongerenhappenings en evenementen die stuk voor stuk inspelen op het thema van de tentoonstelling.

Natuurlijk hoort bij een bijzondere tentoonstelling ook een mooi souvenir. Voor de publicatie ‘OnGELOOFlijk! Van hemel, hel en halleluja' werd een selectie gemaakt van de mooiste en opmerkelijkste stukken, teksten en beelden, uiteraard voorzien van de nodige tekst en uitleg. Net als de erfgoedtentoonstelling neemt dit boek je mee op een boeiende tocht, een reis in de tijd voor de iets ouderen onder ons, verrassende ontdekking voor de jongeren. Half vergeten tradities wisselen af met hedendaagse fenomenen zoals religieus geïnspireerde tatoeages, mode en design.

De tentoonstelling OnGELOOFlijk! loopt nog tot 9 januari 2011 in het Kortrijkse Museum 1302. Meer info via www.kortrijk.be/ongelooflijk.

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten