Nieuw: Themalijst Vlaamse Folk

Folk is de benaming voor een muziekstijl voor oorspronkelijk Engelstalige traditionele muziek en laat zich vertalen als volksmuziek. Belangrijk kenmerk is het gebruik van traditionele muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, banjo, accordeon (of trekharmonica) en de muziek wordt vaak akoestisch en niet elektrisch versterkt uitgevoerd.

Het genre is in de jaren tachtig eerder marginaal, maar dankzij folkstages die eerst in Galmaarden en later in Gooik worden georganiseerd groeit de interesse in de volksmuziek terug. Zelfs heel wat jonge mensen voelen er zich opnieuw toe aangetrokken. In de jaren 90 begint de tweede folkrevival.

De themalijst kun je hier downloaden (pdf, 1.5mb). Of je bekijkt die gewoon rechtsreeks via "Scribd", onze handige pdf viewer van dienst:

Vlaamse Folk
Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: http://www.kortrijk.be/bibliotheek/leestips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kan je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten