Op een onbewoond ei-ei-eiland...

In het vijfde deel van de zomerreeks "Naamgenoten" brengt het tijdschrift Tertio deze week drie mensen samen met de achternaam Peeters: presentatrice Annemie Peeters (49), ziekenfondstopman Guy Peeters (59) en Vlaams minister-president Kris Peeters (48).
Uit de samenspraak leren we dat eigendom een last kan zijn, maar een eigen huis is een must. Desgevraagd ziet geen van drieën zich snel 'heilig' worden en alleen de CD&V-er kan iets met de vraag wat hij voor God betekent.

Op de vraag: "Welke drie boeken neem je mee naar een onbewoond eiland?" geeft Annemie P. als leestips: het verzameld werk en zeker Zomertijd van J.M. Coetzee, Een man van Oriana Fallaci en Verboden liefde van Norma Khouri Albqaeen.

Vrijmetselaar Guy P. zou "uit een soort leuke nostalgie" (!) Walging (La nausée) van Jean-Paul Sartre herlezen en De Metsiers van Hugo Claus: "in het college op de lijst van verboden lectuur". Als non-fictie neemt hij de verzamelde biografieën mee van Sebastian Haffner.

Kris P. ten slotte houdt er rekening mee dat hij misschien wel jaren vastzit op dat eiland en kiest dan ook een boek voor dagelijks gebruik: hoe bouw ik een hut, hoe moet ik koken op een onbewoond eiland? Zijn vrije tijd zou hij vullen met het bestuderen van Immanuel Kant of Emmanuel Lévinas, en de partituren van J.S. Bach.


Meer van dit alles in Tertio nr. 549, net zoals alle genoemde titels terug te vinden zijn in de Kortrijkse bibliotheek. De zomerinterviews zijn (mettertijd) ook te bekijken op internet.Meer info via www.tertio.be

0 reacties:

Een reactie posten