Themalijst Joodse Muziek van alle plaatsen en tijden

De Kortrijkse bibliotheek heeft sinds haar ontstaan in 1968 altijd al enorm geïnvesteerd in muziek van eigen bodem, maar kijkt ook over de grenzen, weg van het populaire aanbod. In de loop der jaren is een hele collectie gegroeid van Joodse (Jiddische) muziek.

In onderstaande themalijst willen we jullie laten kennismaken met enkele kenmerken en namen uit deze boeiende muziek. We hebben geprobeerd er een soort chronologische indeling aan te geven maar soms overlappen stijlen, subgenres en invloeden, zodat het een niet-wetenschappelijke maar lichtjes subjectieve opdeling is.

De themalijst kan je hier downloaden (pdf, 0,263 MB). Of je bekijkt die gewoon rechtstreeks via Scribd, onze handige pdf viewer van dienst:

Themalijst Joodse Muziek
Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/luistertips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kan je altijd een aankoopvoorstel indienen via
bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten