Hanif Kureishi wint PEN/Pinter Prize 2010

De Britse auteur Hanif Kureishi (Intimacy, The Buddha of Suburbia, My Beautiful Laundrette, ...) won op 17 september de PEN/Pinter Prize, uitgereikt door de Britse afdeling van PEN, ter nagedachtenis van de in 2008 overleden nobelprijswinnaar Harold Pinter.

De literaire prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs die blijk geven van, in de woorden van Harold Pinter, "uitzonderlijke literaire verdiensten" en beschikken over een "krachtige intellectuele drang om de echte waarheid van onze levens en onze maatschappijen te definiëren."

Volgens juryvoorzitster Antonia Fraser, de weduwe van Harold Pinter: "(Kureishi) spreekt de waarheid over het leven in onze multiculturele wereld op een moedige en oneerbiedige manier, voorbij de platitudes van politieke correctheid. Harold Pinter zou trots geweest zijn dat Hanif gekozen werd voor de prijs in zijn naam en die van PEN."

Naast Hanif Kureishi werd ook de Mexicaanse journaliste en activiste Lydia Cacho bekroond met de "International Writer of Courage Prize". Beide prijzen worden uitgereikt op 20 oktober.

(via: vlabin-vbc)

Meer info: Pen/Pinter Prize, www.hanifkureishi.com, www.lydiacacho.net

0 reacties:

Een reactie posten