150 jaar kanaal Kortrijk-Bossuit: oproep naar beeldmateriaal en getuigenissen

Op 6 februari 1861 werd het kanaal Kortrijk-Bossuit in gebruik genomen. In de voorbije 150 jaar drukte "de vaart" zijn stempel op de omgeving. Industrieën vestigden zich langs de waterweg. Fabriekswijken bloeiden en brachten een sociaal leven op gang. Sportclubs vonden de weg naar het water.

In oorlogstijd had de vaart een strategisch belang. De laatste decennia is er meer en meer aandacht voor de natuur in en om het water. De Kortrijkse gebiedswerking wil in het jubileumjaar 2011 de rijke geschiedenis van de Kortrijkse vaart in de kijker zetten. Daarvoor is men op zoek naar beeldmateriaal en getuigenissen.

Beschik je over foto's, filmpjes, documenten, of ken je verhalen en anekdotes over het kanaal en zijn gebruikers, neem dan zeker eens contact op. Misschien heb je langs het kanaal gewerkt, was je een actieve sportvisser, roeier, zwemmer of schaatser? Of was je getuige van rampen, ongelukken of memorabele momenten? Neem dan contact op met de Kortrijkse Erfgoedcel en gebiedswerking Kortrijk!

Erfgoedcel Kortrijk: 056 27 74 24 of erfgoedcel@kortrijk.be - www.erfgoedcelkortrijk.be
Gebiedswerking Kortrijk: 056 27 72 97 of gebiedswerking@kortrijk.be - www.kortrijk.be/over-de-stad/inspraak/gebiedswerking

0 reacties:

Een reactie posten