De stripkoffer: stripverhalen en lespakketten voor het middelbaar onderwijs

De stripkoffer van de Kortrijkse bib is een handig middel om strips te introduceren in de dagelijkse werking van het onderwijs. De koffer biedt een ruim assortiment stripverhalen en lespakketten aan voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs (ASO, TSO en BSO). Strips kunnen in heel wat lessen gebruikt worden: Nederlands, Frans, Engels, geschiedenis, godsdienst, aardrijkskunde, plastische opvoeding, techniek, mode...

In de stripkoffer vind je een gevarieerd aanbod Europese klassiekers, hedendaagse strips, stripromans en Japanse manga. Per strip is er een infofiche voorzien met een korte inhoud of recensie en enkele tekeningen. Het bijgevoegde educatieve materiaal bestaat uit een speciaal pakket dat werd ontwikkeld door professor Jan Cumps om te werken met strips in de klas. Het pakket is een aanvulling op zijn boek "Laat ze strips lezen!". De stripkoffer bevat ook nog verschillende individuele lespakketten en opdrachtfiches.

Hoe vraag je de stripkoffer aan?

  • de stripkoffer kan aangevraagd worden door leerkrachten en begeleiders van leerlingen uit de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs (ASO, TSO en BSO)
  • reserveer de stripkoffer vooraf via 056 27 75 00 of bibliotheek@kortrijk.be
  • de stripkoffer moet in zijn geheel ontleend worden, voor een periode van vier weken. De uitleenperiode kan niet verlengd worden.
  • de stripkoffer kan gratis ontleend worden mits de leerkracht of begeleider in het bezit is van een groepskaart van de bibliotheek
Meer info: www.kortrijk.be/stripkoffer

1 opmerking:

  1. tof hé EEN STRIPKOFFER!!

    De natte droom van elke striptekenaar!

    Groetjes
    peter

    BeantwoordenVerwijderen