Google lanceert e-bookwinkel in de Verenigde Staten

De internetgigant Google lanceerde in de Verenigde Staten zijn e-bookwinkel. Via de "Google eBookstore" kunnen gebruikers e-boeken aankopen en downloaden om die vervolgens op verschillende soorten toestellen en softwareplatformen te lezen. De aangekochte boeken worden opgeslagen bij Google waardoor gebruikers altijd hun e-boeken ter beschikking hebben.

In de digitale boekenwinkel zijn nu al meer dan drie miljoen e-boeken beschikbaar waaronder honderdduizenden exemplaren die te koop zijn, van bestsellers tot klassiekers. De e-boeken kun je lezen op je computer met behulp van de "Google eBooks Web Reader" applicatie of speciale applicaties voor het Android (smartphones en tablets) of het Apple IOS (iPhone, iPod Touch en iPad) platform. Ook voor e-readers zoals de Nook van Barnes & Noble en verscheidene e-readers van Sony is een speciale applicatie beschikbaar.

De eBookstore is vooralsnog enkel toegankelijk voor Amerikaanse klanten maar Google liet weten dat de dienst in 2011 ook in Europa beschikbaar wordt. Voor Nederlandse en Belgische gebruikers is het wél al mogelijk om het aanbod gratis e-books te lezen of te downloaden.

Het promotiefilmpje waarin Google eBooks wordt gepresenteerd:


(via: Google Mobile Blog)

Meer info: books.google.com/ebooks

0 reacties:

Een reactie posten