Nieuw in de Kortrijkse Reeks: Geert Verbeke

De Kortrijkse schilder, musicus, fotograaf en dichter Geert Verbeke (°1948) zat de voorbije maanden niet stil. Hij bracht heel wat nieuwe publicaties uit:

In Mandarijn verzamelt hij heel wat van zijn haibuns (= proza met haiku's). , die - zoals hij zelft aangeeft - "geen organische ontwikkeling volgen, noch een logische verband hebben tussen de verschillende reflecties."
Voor "poëtische observaties met een eigenzinnige kijk op de mens als roedeldier", moet je zijn haibuns in Verzonken lezen.
Na Knikkeren met ma en Bomen zijn mongolen schrijft hij in Winter opnieuw een aantal haibuns over het thema dementie.
Pakijs en poedersneeuw groeien ook in het dementeren. Sneeuwval in het denken veroorzaakt kortsluitingen en breingeknetter.
Geert Verbeke, Winter - haibuns over dementie

Behalve dichter/schrijver is Geert Verbeke ook een gepassioneerd reiziger en fotograaf. In Bowls en Rendezvous bundelt hij - al dan niet samen met zijn partner Jenny Ovaere - hun mooiste foto's die voorzien zijn van een aantal haiku's.

Meer info over Geert Verbeke en zijn publicaties vind je via www.haikugeert.net.


Wat is de Kortrijkse Reeks ?

In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten