Plastieken Plunk 2010 voor Erwin Kho



De Plastieken Plunk 2010 voor de beste Nederlandstalige Korte strip werd onlangs uitgereikt aan Erwin Kho (29, °Rotterdam) voor zijn verhaal "Elke seconde telt". Eervolle vermeldingen waren er voor Marissa Delbressine met “Zonderling” en Bart Nijstadt met “Zwart zijn is vies”.

Uit het juryrapport: “De jury van de Plastieken Plunk 2010 was verrast door de hoge kwaliteit van de inzendingen voor dit jaar. Het verhaal “Elke seconde telt” van Erwin Kho wint de juryprijs. “Elke seconde telt” is een kortverhaal waarin beeld en tekst van zeer hoogstaand niveau zijn. Erwin Kho vertelt met “Elke seconde telt” een uiterst gebalanceerd en emotioneel evocatief verhaal."

"Elke seconde telt" won dit jaar ook nog de Benelux Beeldverhalen Prijs, een wedstrijd geörganiseerd door nrc.next.

De Publieksprijs ging naar het Poolse stripmakerstrio Bartosz Sztybor, P. Nowacki en T. Pastuszka voor hun strip "Just one Different Thought" die de meeste internetstemmers wist te bekoren.

De Plastieken Plunk werd met deze editie voor de 3e keer uitgereikt en wordt georganiseerd door Plots Stripmagazine en Pulp Deluxe. De bedoeling van de stripprijs is om het korte stripverhaal meer aandacht te geven.

De winnaar van de Plastieken Plunk krijgt een beeldje dat werd geboetseerd door Luc Cromheecke, geestelijke vader van strippersonage Plunk. Aan de trofee hangt een geldprijs van €250 vast. De publieksprijs is goed voor €50.

(via: pulpdeluxe.be)

Meer info: www.pulpdeluxe.be, www.plotstrips.be, Erik Kho blog

0 reacties:

Een reactie posten