Spike Video Game Awards 2010

Dit weekend werden de Spike Video Game Awards (VGA) 2010 uitgereikt in Los Angeles. De Amerikaanse VGA's van 2010 zijn het grootste videospelevenement ter wereld en worden door Spike TV sinds 2003 elk jaar uitgereikt aan de beste computer- en videospellen van het afgelopen jaar.

De lijst van genomineerde spellen wordt elk jaar samengesteld door een groep gerespecteerde videospeljournalisten van o.a. Entertainment Weekly, USA Today, Kotaku, GameSpot, IGN, Game Informer, Penny Arcade, Joystiq en WIRED.

Grote winnaar van dit jaar was het spel "Red Dead Redemption" (Playstation 3 en Xbox 360), uitgegeven door Rockstar Games, dat werd verkozen tot "Game of the Year". Het spel won ook in de categorieën "Best Song in a Game", "Best Original Score" and "Best DLC" (downloadable content).

Het open wereld, actie-avontuur Red Dead Redemption speelt zich af in het jaar 1911 in het Amerikaanse Wilde Westen waarin je de avonturen beleeft van de ex-outlaw John Marston die verplicht wordt om op jacht te gaan op zijn oude bendeleden nadat zijn gezin wordt gekidnapt door de regering.

De trailer van "Red Dead Redemption":


Een overzicht van de spelcategorieën, de genomineerden en de winnaars van de Spike Video Game Awards 2010 vind je op deze webpagina.

Meer info: www.spike.com/event/vga

0 reacties:

Een reactie posten