Suske en Wiske 65 jaar

Suske en Wiske werden afgelopen weekend 65 jaar. Op 19 december 1945 verscheen het eerste verhaal met Suske en Wiske samen in de hoofdrol, "Het eiland Amoras", in de Vlaamse krant De Nieuwe Standaard. De Vlaamse stripreeks werd bedacht door Willy Vandersteen en werd later voortgezet door achtereenvolgens Paul Geerts, Marc Verhaegen en het duo Luc Morjaeu en Peter Van Gucht van Studio Vandersteen.

De stripreeks blijft één van de populairste stripseries in Vlaanderen en één van de weinige Vlaamse strips die ook in het buitenland erg populair zijn geworden, getuige de uitgaves in meer dan twintig verschillende talen. De geesteskinderen van Willy Vandersteen leven inmiddels voort in meer dan 300 albums in de reguliere reeks, vele kortverhalen, film, cd-roms, theater, evenementen en ook het Suske en Wiske - Kindermuseum in Kalmthout. Jaarlijks worden nog minstens vier nieuwe Suske en Wiske-albums gepubliceerd.

In de Kortrijkse bib vind je zowel in de jeugdafdeling van de centrale bib als in de buurtbibliotheken de albums van Suske en Wiske in de collectie.


Meer info: www.suskeenwiske.be

0 reacties:

Een reactie posten