Tentoonstelling "De Kortrijkse Kapellekensbaan"

De voorbije maanden werden honderden blanco huiskapelletjes verdeeld in het kader van het Kortrijkse cultuurproject "OnGELOOFlijk". Iedereen kon met deze kartonnen plooivorm op zijn manier aan de slag. Kortrijkse creatievelingen, klassen, artistieke werkplaatsen, verenigingen en fantasten aanvaardden de uitdaging.

Ook een 25-tal kunstenaars gingen op het aanbod in. In hun kapellen geven ze uiting aan hun geloof, hun overtuiging, hun passie, hun engagement, maar net zo goed aan hun twijfel of hoop. Ze toveren de doe het zelf kapellen om tot kleine pronkkastjes waarin de Kortrijkzaan zijn ziel te kijk stelt.Het resultaat wordt een bont allegaartje, dat onder een laag van decoratieve glamour en volks sentiment een inkijk geeft in wat onze stadsgenoten bezighoudt en begeestert.

De kapellen worden getoond tijdens het Kortrijkse Eindejaar, van 16 december tot 9 januari in de Onze-Lieve-Vrouwekerk (Deken Zegerplein), de Kortrijkse bib (Leiestraat 30) en het Kortrijkse Begijnhof. De tentoonstelling is te bekijken op donderdag t.e.m. zondag van 14 tot 18u. Op vrijdag 24 en 31 december uitzonderlijk van 14u tot 16 uur. In de bibliotheek kun je de tentoonstelling bekijken tijdens de gewone openingsuren.

Op zaterdag 18, zondag 19, woensdag 22 en woensdag 29 december tovert Carlo Herpoel de Sint-Annazaal even om tot modeatelier.

Tentoonstelling "De Kortrijkse Kapellekensbaan" - 16.12.10 t.e.m. 09.01.11 - Centrale bibliotheek Kortrijk (Leiestraat 30), Onze-Lieve-Vrouwekerk (Deken Zegerplein) en Kortrijkse Begijnhof - gratis - telkens op do. t.e.m. zo. van 14u-18u, openingstijden bibliotheek - Meer info: erfgoedcel@kortrijk.be, www.kortrijk.be/ongelooflijk

Scenografie: Carlo Herpoel, Catherine Baelde, Dries Vandenberghe

0 reacties:

Een reactie posten