Bib Unplugged 2011: live muziekoptredens in de bib

De Kortrijkse bib pakt dit voorjaar uit met een nieuwe editie van "Bib Unplugged". Elke tweede zaterdagmiddag, van februari tot mei, kun je in de Centrale Bibliotheek een muzikale ontdekking doen tussen 11u en 12u. Alle sessies worden unplugged gebracht.

Een overzicht van de muziekoptredens van dit voorjaar:

Zaterdag 12 februari 2011: People of the Pavement




People Of The Pavement is een jonge Kortrijkse Indieband die muzikaal haar weg zoekt, laverend tussen oude en nieuwe rock, jazz en blues. De groep bestaat uit Maud Delbeke (zang), Reinout D’Haene (bas), StijnDemuynck (drum, gitaar), Heleen Andriessen (piano, viool) en Rolf Verstraete (gitaar).

Meer info: www.myspace.com/peopleofthepavement

Zaterdag 12 maart 2011: Jazzcombo conservatorium Kortrijk



Kortrijk is een begrip op muzikaal vlak en staat garant voor talent. Ozark Henry, Absynthe Minded, Balthazar, Goose, Steak Number Eight...teveel om op te noemen. Heel wat van die Kortrijkse talenten zijn muzikaal geschoold in het conservatorium van Kortrijk. Het conservatorium stelt graag de muzikale toekomst voor in de bibliotheek van Kortrijk. Voor de gelegenheid brengen ze hun beste jazzcombo mee.


Zaterdag 9 april 2011: De Drilpaanders



Een ‘drilpaander’ is iemand die graag en veel op stap gaat. Zo ook ‘De Drilpaanders’ uit Kortrijk. Zij brengen zeemansliedjes en andere volksliederen van bij ons. Volkse liedjes, met af en toe een noot dialect, gebracht door rasechte muzikanten.


Zaterdag 14 mei 2011: Erik Wille

Erik Wille is een marktzanger pur sang. Zijn markt- en café-chantant-liederen zijn authentiek: over gruwelijke moorden, pikante liefdesperikelen en ergere zaken, maar ook over humoristische gebeurtenissen. Erik Wille moet je gehoord en gezien hebben.

Meer info: users.skynet.be/sky81277/erikwille/

Bib Unplugged - op zaterdag van 11u – 12u - gratis - Centrale Bibliotheek, afdeling Beeld en Geluid, Leiestraat 30 - meer info: bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00

0 reacties:

Een reactie posten