Het Penhuis : Ann Meskens

© http://hetpenhuis.blogspot.comHet Penhuis ontvangt op zondag 6 februari Ann Meskens met als interviewer van dienst Philippe Lepers.

Ann Meskens is filosofe en schrijfster. Ze studeerde wijsbegeerte en toegepaste ethiek aan de K.U. Leuven en de Universiteit van Nice. Meskens is ook journaliste, geeft lezingen, werkt als radiocolumniste en schrijft voor diverse kranten en tijdschriften zoals De Morgen, De Brakke Hond, Filosofie Magazine en Le Soir. Daarnaast is ze een van de oprichters van het Belgische Festival van de Filosofie. Met haar publicatie Tati, de passie van Ann Meskens belandt ze in 2006 op de longlist van de Socrates Wisselbeker en op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs.
‘Laat me maar wandelen. Het denken volgt wel’, schrijft Ann Meskens in haar boek Eindelijk buiten. Meskens bestempelt zichzelf als een ‘freewheelende ethica’. Haar bespiegelingen en overpeinzingen bij het wandelen langs straten, pleinen, steegjes en markten zijn niet oppervlakkig maar behandelen eigentijdse vraagstukken zoals de verhouding tussen individu en massa, het consumentisme, de vermeende aantrekkingskracht van het platteland, en het verlangen naar vroeger.

Gastheer Philippe Lepers is doctor in de wijsbegeerte. Hij promoveert aan de Radboud Universiteit Leiden met het proefschrift ‘Genie vs God’, over religie en christendom in het vroege werk van Friedrich Nietzsche. Tal van stukken zijn van zijn hand, vooral over Baudrillard, Nietzsche, Borges en zingevingproblematiek. In 2009 verschijnt zijn opmerkelijke boek ‘Baudrillard, leven na de orgie’.

Het Penhuis: Ann Meskens - 06.02.2011 om 10u30 - Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk - 5 EUR (drankje inbegrepen) - tickets via UiT in Kortrijk, 056 23 98 55 - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en CK*

0 reacties:

Een reactie posten