Nieuwe website voor literaire debuten

Op de nieuwe website www.literairedebuten.nl vind je recencies van literaire fictie-debuten uit Nederland en Vlaanderen die door hun uitgevers aangemeld zijn voor de Academica Debutantenprijs. Dat zijn er zo'n zeventig per jaar.

De website is een initiatief van auteur en recensent Hans Vervoort en redacteur, vertaler en journalist Erik de Vries en leden van de Vereniging van Letterkundigen. De bedoeling is om er voor te zorgen dat boeken van nieuwe schrijvers opgemerkt en besproken worden in een literaire boekenmarkt die sterk gericht is op bestsellers. Hierdoor maken debuten minder kans maken op een goede positionering in de schappen van de boekhandel. Ook worden zij vaak overgeslagen bij de keuze die kranten en tijdschriften maken bij de te recenseren nieuwe titels.

Door stelselmatig aan alle debuten aandacht te geven hopen de initiatiefnemers te voorkomen dat een literair talent onopgemerkt blijft. Nieuw op recensie-terrein is de mogelijkheid die de auteur krijgt om te reageren op de bespreking van zijn of haar werk.

(via: De Contrabas)

Meer info: www.literairedebuten.nl

0 reacties:

Een reactie posten