31ste Golden Raspberry Awards

De 31ste Golden Raspberry Awards, ook wel de "Razzie Awards" genoemd, werden op zaterdag 26 februari uitgereikt aan het slechtste wat de filmwereld het afgelopen jaar aan het publiek serveerde.

Grote "winnaar" van dit jaar was The Last Airbender van regisseur M. Night Shyamalan (o.a. The Sixth Sense, The Village en Signs). Deze filmadaptie van de Amerikaanse tekenfilmserie Avatar: The Last Airbender (ndl.: Avatar: De Legende van Aang) won maar liefst vijf Razzies: slechtste film, slechtste regisseur, slechtste scenario, slechtste mannelijke bijrol (Jackson Rathbone) en de gloednieuwe, speciale Razzie voor "het meest pijnlijke misbruik van 3D-effecten".

De film Sex & the City 2 werd de tweede grote winnaar en werd "beloond" met drie Razzies: slechtste vervolg, slechtste acteursensemble en ook slechtste actrice (geldend voor de vier actrices: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon and Kristen Davis).

De Razzie voor de slechtste mannelijk auteur ging naar Ashton Kutcher voor zijn rol in zowel Killers als Valentine's Day. Jessica Alba, al voor de vijfde keer genomineerd voor de Razzies, kreeg een Razzie in de categorie slechtste vrouwelijke bijrol voor haar "acteerprestaties" in vier films (The Killer Inside Me, Little Fockers, Machete en Valentine's Day).

De Golden Raspberry Awards of de Razzies werden in 1980 geïntroduceerd door de Amerikaanse publicist en copywriter John Wilson en zijn een reactie op de bekende, jaarlijkse Academy Awards. In plaats van de beste prestaties binnen de filmindustrie, worden bij de Razzies juist de slechtste uitvoeringen (acteren, schrijven, regie etc.) van een prijs voorzien. De prijs zelf bestaat uit een goudgeverfde framboos, met de grootte van een golfbal, die op een 8mm filmrol rust. Het geheel heeft een waarde van $4,97.

Op enkele uitzonderingen na, waaronder Paul Verhoeven, Hale Berry en Sandra Bullock, zijn de winnaars van de Razzies bij de uitreiking meestal in geen velden of wegen te bekennen.

Meer info: razzies.com

0 reacties:

Een reactie posten