Brit Awards 2011: de winnaars

De jaarlijkse Brit Awards, de belangrijkste prijsuitreiking in de Britse muziekindustrie, werden onlangs uitgereikt in de O2 Arena in Londen. Tijdens het evenement werden prijzen voor zowel Britse als internationale muziekartiesten en -groepen toegekend.

De Britse-Nigeriaanse rapper Tinie Tempah verzilverde twee van zijn vier nominaties en won de prijzen voor beste Britse doorbraak en beste Britse single met "Pass out".



(Tinie Tempah op de Brit Awards 2011)

De Canadese groep Arcade Fire werd uitgeroepen tot beste internationale muziekgroep en hun album "The Suburbs" werd verkozen tot beste album. Dit album won in dezelfde week ook al de prijs voor beste album tijdens de uitreiking van de Grammy Awards in de VS. De prijs voor het beste Britse album ging naar de groep Mumford And Sons voor hun doorbraakalbum "Sigh no more". De Britse groep Take That werd uitgeroepen tot beste Britse muziekgroep. Ook Rihanna, Cee Lo Green en Justin Bieber vielen in de prijzen.

Een volledig overzicht van de genomineerden en de winnaars van de Brit Awards 2011 kun je hier bekijken, evenals een selectie video's van de avond zelf.



Meer info: www.brits.co.uk

0 reacties:

Een reactie posten