Crimezone Beste Thriller van het Jaar Awards 2010

Afgelopen dinsdag werden in Nederland de Crimezone Beste Thriller van het Jaar Awards 2010 uitgereikt. Deze publieksprijzen voor het spannende boek zijn een organisatie van de website Crimezone.nl.

Via het internet brachten 9.892 lezers hun stem uit op de 18 genomineerde titels en auteurs. De zweedse auteur Henning Mankell werd met De gekwelde man winnaar van zowel de Publieksprijs als de award in de categorie Buitenland. In de categorie Nederlandstalig won de winnares van de NS Publieksprijs 2010, Simone van der Vlugt, met haar boek Op klaarlichte dag. Het beste thrillerdebuut (Spoorloos) werd geschreven door de Ierse auteur Jane Casey.

Er werden ook een aantal mini-Crimezone Awards uitgereikt per categorie, telkens aan de tweede en derde genomineerde uit de top 3: Karin Slaughter (Verbroken), Dan Brown (Het verloren symbool), Esther Verhoef (Déjà vu), Charles den Tex (Wachtwoord), Jens Lapidus (Snel geld) en Kim Moelands (Weerloos).

Naar aanleiding van de prijsuitreiking werd eveneens de Thriller Top 100 bekendgemaakt, een jaarlijkse top 100 die wordt samengesteld op basis van de resultaten van de Crimezone Beste Thriller van het Jaar. De volledige lijst kan je hier downloaden.

Meer info via http://crimezone.nl

0 reacties:

Een reactie posten