Groene Watermanprijs 2011

Afgelopen vrijdagavond werd op het Antwerpse 'Schoon Verdiep' De Groene Waterman Prijs 2011 uitgereikt. Schepen van Cultuur Philip Heylen overhandigde de juryprijs aan Elias Khoury (Poort van de zon). De publieksprijs ging naar Inge Bertels, Herman Van Goethem en Bert de Munck voor hun boek Antwerpen, biografie van een stad.

De bekende Antwerpse boekhandel organiseert jaarlijks deze literatuurprijs om "boeken die net dat ietsje meer hebben maar toch over het hoofd werden gezien door de boekenmedia en waarvan de jury en het publiek vinden dat het extra aandacht verdient" in de kijker te plaatsen.

In de jury zetelen telkens drie personeelsleden van De Groene Waterman en twee externe juryleden. Dit jaar waren dat Ann De Bie & Marc Didden.

De overige genomineerden op de shortlist waren Allesandro Baricco (De barbaren), Hans Fallada (Alleen in Berlijn), Jonathan Lyons (Huis der wijsheid) en Stijn Tormans (Verhalen en reportages). Een volledig overzicht van de longlist vind je terug via www.lezersforum.be.

Over "Poort van de zon": Een genereuze roman die op een heel unieke manier over een grote tragedie schrijft, over wreeedheid en onrechtvaardigheid maar ook over schoonheid en kwetsbaarheid

Over "Antwerpen, biografie van een stad": Een bijzonder levendige geschiedschrijving en een prachtig vormgegeven boek, niet alleen via de tekst maar ook via het beeld.
Uit het juryrapport
Meer info via www.groenewaterman.be en www.lezersforum.be

0 reacties:

Een reactie posten