BAFTA Games Awards 2011



Tijdens de BAFTA Games Awards 2011 werd het futuristische rollenspel Mass Effect 2 (PC, Xbox360 en Playstation 3) uitgeroepen tot het beste spel van het jaar. De jury loofde het spel omwille van "de uitzonderlijke combinatie van technologie, kunst, design en muziek" en beschreef het spel als "een prachtige en complete spelervaring".

De film-noir thriller Heavy Rain (Playstation 3) won de meeste prijzen: beste muziek, grootste technische innovatie en beste verhaal. De publieksprijs ging naar het schietspel Call of Duty: Black Ops. Grote favoriet Assassin's Creed: Brotherhood (PC, Xbox360, Playstation 3), met de meeste nominaties, won enkel de prijs voor het beste actiespel.

De iconische spelontwerper Peter Molyneux ontving een prestigieuze "BAFTA fellowship" voor zijn bijdrage aan de videospelindustrie en langlopende en succesvolle carriere. Molyneux is een van de bekendste namen in de internationale videospelwereld. In 1987 was hij medeoprichter van Bullfrog Productions en creëerde hij een nieuw genre videospellen, het "God-spel" (of "God game"), met de uitgave van Populous. Sindsdien was hij verantwoordelijk voor een ganse reeks succesvolle titels zoals Powermonger, Theme Park, Magic Carpet, Dungeon Keeper de Fable serie. In totaal werden ca. vijftien miljoen van zijn spellen verkocht over gans de wereld.

Een volledig overzicht van alle winnaars van de BAFTA Games Awards 2011 vind je hier.

Meer info: www.bafta.org

0 reacties:

Een reactie posten