"Congo" van David Van Reybrouck wint Mooiste Boekomslag 2011

Voor de tiende keer werd Het Mooiste Boekomslag van het voorbije jaar verkozen. Deze jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Boekblad in samenwerking met Stichting De Best Verzorgde Boeken. Een jury van vijf boekverkopers nomineerden uit alle inzendingen eerst twaalf omslagen, daarna kon iedereen die in een (Nederlandse) boekenwinkel werkt, een stem uitbrengen op hun favoriete boek. Bijna 200 boekverkopers brachten hun stem uit.

Dit jaar werd "Congo" van David Van Reybrouck verkozen tot Het Mooiste Boekomslag van 2011. De cover van het boek werd ontworpen door Studio Jan de Boer voor uitgeverij De Bezige Bij. Het omslag met het indrukwekkende portret van Stephan Vanfleteren was favoriet onder de boekverkopers. Ook in voorgaande jaren werden de strak communicerende omslagen van Jan de Boer regelmatig voor de verkiezing genomineerd.

Studio Jan de Boer, die vorig jaar zijn 25-jarig bestaan vierde, is een van de grootste bureaus op het gebied van boekvormgeving. Onder zijn opdrachtgevers zijn uitgeverijen als De Bezige Bij, Podium, Ambo|Anthos, A.W. Bruna en Nijgh & Van Ditmar.

De winnende ontwerper kreeg een bokaal; de winnende uitgever een wisselbeker beide uitgereikt op donderdag 3 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Een overzichtje van de twaalf genomineerde boeken vindt u hier. Het winnende boek vindt u ook terug in onze bibcatalogus.

Meer info: www.bestverzorgdeboeken.nl

0 reacties:

Een reactie posten