Filmdiva Elizabeth Taylor overleden

De beroemde Brits-Amerikaanse Hollywooddiva Elizabeth Taylor (27 februari 1932 - 23 maart 2011) overleed op woensdag 23 maart in Los Angeles aan de gevolgen van een hartverlamming.

Elizabeth Taylor werd beroemd om haar acteertalent, glamour en schoonheid maar daarnaast ook omwille van haar acht huwelijken, intieme vriendschappen met beroemdheden en haar activisme.

Taylor debuteerde op negenjarige leeftijd in de film "There's one borne every minute" (1942) en speelde gedurende haar leven mee in meer dan vijftig films. In 1963 werd ze de best betaalde actrice ooit, toen ze een contract tekende om Cleopatra te spelen in de gelijknamige film. Ze won in 1961 een Academy Award voor haar hoofdrol in "Butterfield 8" en in 1967 voor haar hoofdrol in "Who's Afraid of Virginia Woolf?". Ze kreeg daarnaast meer dan 35 andere filmprijzen, waaronder een BAFTA Award, een Zilveren Beer en vier Golden Globes. Elizabeth Taylor wordt beschouwd als één van de grootste actrices van de "Gouden Periode" ("The Golden Age") van Hollywood.

Hieronder kun je de trailer van de film "Cleopatra" bekijken met Elizabeth Taylor in een van de hoofdrollen:



In de filmcollectie van de Kortrijkse bib vind je heel wat filmklassiekers terug waarin Elizabeth Taylor meespeelde. Je kunt deze films gratis ontdekken en ontlenen in de afdeling beeld en geluid!

Meer info: Elizabeth Taylor op Wikipedia

0 reacties:

Een reactie posten