Jeugdboekenweek 2011: Geheimen

Zaterdag start de veertigste Jeugdboekenweek (19 maart - 03 april) met als thema "geheimen". Wat valt er dan in de centrale Kortrijkse bib allemaal te ontdekken?

Zo kan je in de jeugdbibliotheek een lijst raadplegen die speciaal door de bibmedewerkers samengesteld werd. Daarin staan boeken waarin enkele te ontsluieren geheimen te ontdekken vallen. Die lijst kan je ook hier downloaden of online lezen.
Op de jeugdboekenweeksite vind je trouwens nog extra boekentips, gerangschikt volgens leeftijdscategorie. Verder zijn er in de jeugdbib gedrukte brochures beschikbaar met nóg meer keuzelijstjes. Deze brochures zijn gratis en zolang de voorraad strekt, kan je een exemplaar meenemen naar huis!

Verder wacht er een raadselachtig "ding" op jeugdige ontdekkers tussen 6 en 12 jaar. Dit geheime voorwerp zit verstopt in de bib op een speciale plaats! Jonge speurneuzen mogen het geheimzinnige voorwerp betasten, een gokje wagen en een antwoordformuliertje invullen. Iedereen krijgt maar één kans, dus denk goed na!
Ben jij zo'n echte avonturier die kan raden wat het geheimzinnige voorwerp is, dan krijg je een leuke gadget mee naar huis. En om het allemaal nog geheimzinniger te maken verandert het duistere voorwerp regelmatig! Op het einde van het jeugdboekenfestival zal een onschuldige hand nog eens drie winnaars uitloten die een extra geschenkje mogen verwachten.

En heb je de tentoonstelling “Zeg Roodkapje, waar ga je heen?” al bezocht? Deze sfeervolle tentoonstelling rond hedendaagse sprookjesbewerkingen kan je nog tot einde maart bezoeken.

Veel lees- en ontdekkingsgenot!

Meer info via www.jeugdboekenweek.be en www.kortrijk.be/bibliotheek/jeugdboekenweek

0 reacties:

Een reactie posten