"Livewriting": Michael C. Milligan schrijft live boek in Gentse Vooruit

"Één schrijver, duizenden mensen en ontelbaar veel ideeën".

Voor zijn project "Livewriting" zit de Canadese schrijver Michael C. Milligan, "MCM", gedurende 44 uren, dus t.e.m. zaterdag 26 maart 2011, in het Café van de Gentse Vooruit, met de bedoeling in die tijd een boek te schrijven. Maar dat doet hij niet alleen. Iedereen die wil kan met hem meeschrijven, vragen stellen, antwoord geven op vragen van de auteur en suggesties doen voor het verdere verloop van het verhaal. Mensen van over de hele wereld kunnen in real time mee het verhaal sturen via het internet (Twitter, Facebook, Gtalk, MCM’s eigen site…). In de Vooruit staan ook computers opgesteld om mee te schrijven aan het boek. Bij vorige edities van Livewriting deden soms meer dan 20.000 mensen mee.

De titel van het boek dat Michael C. Milligan (samen met de online gemeenschap) zal schrijven is: "The Archivists: Prehistory is a myth". Op het einde van de schrijfsessie zal de auteur een ruwe versie van het boek afhebben die na 6 maand wordt herwerkt tot de definitieve versie. Het afgewerkte boek zal je op een later tijdstip kunnen downloaden via de website van de Vooruit.


Het schrijfproces kun je live meevolgen op de schermen in het Café van de Vooruit of via de livestream op www.vooruit.be/livewriting. Klik op "Turn video on" bovenaan de webpagina om de auteur aan het werk te zien via een webcam.

"Livewriting" kadert in de reeks uitvoeringen en performances van het podiumfestival "The Game is up" van de Vooruit.

Meer info: 3d1d.1889.ca, vooruit.be

0 reacties:

Een reactie posten