Passa Porta Festival 2011



Van 24 tot 27 maart 2011 staat Brussel opnieuw in het teken van de letteren met de derde editie van het tweejaarlijkse Passa Porta Festival. Op het programma: een hondertal ontmoetingen, lezingen en debatten, bekende en minder bekende auteurs, verrassingen en ontdekkingen.

Het Passa Porta Festival is een festival met inhoud en betekenis. "On the Move", het thema van deze editie, gaat over het onderweg zijn, reizen, migreren, ontdekken en vluchten. Over echte en denkbeeldige reizen, vrijwillig of gedwongen vertrek, het zwerversbestaan.

De Deense auteur Jens Christian Grondahl opent het festival, op donderdag 24 maart, met een lezing over hoe auteur en lezers in de fictie een reis kunnen ondernemen. Op vrijdag 25 maart spreken schijvers uit vier windstreken Europa aan in een brief. De dag nadien, op zaterdag 26 maart, nemen 7 vooraanstaande Europese schrijvers het woord.

Op zondag 27 maart beleeft het festival zijn hoogtepunt met een groot parcours. Ruim 100 auteurs geven present op bijna 30 plekken in centrum Brussel. Deze feestelijke festivaldag wordt afgesloten door niemand minderd ean de Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk.

Voor en tijdens het festival richten enkele festivalauteurs zich ook tot de reiziger of de voorbijganger met een "Bericht aan de reizigers". Hun charmerende, intrigerende of licht provocerende citaatjes zijn overal in de stations te vinden, en niet enkel in Brussel.

Het volledige programma van het festival kun je hier raadplegen.

Meer info: www.passaporta.be

0 reacties:

Een reactie posten